O treningu

kako smršaviti uz pomoć osobnog trenera

Zašto odabrati osobnog trenera?

Osobni trener odličan je odabir svakog vježbača. Neovisno o tome jeste li početnik pa ne znate od kuda krenuti, ili niste sigurni izvodite li vježbe pravilno, ili vam nedostaje znanje i motivacije da krenete sami.

U svakom slučaju mi smo tu da vam pomognemo i olakšamo dolazak do cilja. Vodit ćemo vas, usmjeravati i pomoći vam. Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja oko vježbanja, rehabilitacije i prehrane i biti podrška u svim fazama.

Plan prehrane, plan treninga, što, koliko i kada vježbati – možete računati na svaku od tih stavki, baš kao i na nas.

kako smršaviti uz pomoć osobnog trenera

Kada započeti trenirati?

Nema lošeg vremena za početak, svako vrijeme je dobro vrijeme neovisno o vašim godinama, godišnjem dobu ili danu u tjednu. Svatko može vježbati, bio mlad ili star.

Ono što je bitno je znati što, kako i kada vježbati i jesti. Imati plan, program i cilj. Paziti na pravilno izvođenje vježbi, učenje pokreta i tehnike prije bilo kakvih daljnih akcija. Ako imate kakvih pitanja, tu smo za vas.

sprave za teretanu

Najčešće pogreške kod treninga

Zaobiđite ove četiri tipične greške i već ste na pola puta do uspjeha.

Zagrijavanje

Puno ljudi zanemaruje zagrijavanje u svom treningu. Mi vam savjetujemo – pripremite se da se ne ozljedite. Jednostavno je. Odradite aktivaciju tijela, mobilnosti, zagrijte se i pripremite tijelo za nadolazeće napore i opterećenja.

Nepravilno izvođenje vježbi

Jedna od najčešćih i najopasnijih grešaka. Naučite tehniku izvođenja vježbe prije nego krenete dalje s vježbanjem. Prvo naučite pokret pa onda dodajte i utege. S lošom tehnikom se možete ozlijediti, a to će vas vratiti na početak.

Nedostatak plana i cilja

Ako nemate cilj, nemate ni smjer. Postavite si ciljeve, manje za početak, realne. Prema njima složite plan i program tako da ih ostvarite. Jedino tako možete uspjeti. Plan i program, prehrana i odmor ključni su za rezultate.

Prehrana

Kvalitetna prehrana pomoći će vam u izgradnji i oporavku mišića te gubitku masnoće. Ona je više od 50% posla. Trbušnjacima ne topite mast, ali je možete rastopiti boljim izborom u kuhinji.